Binnen twee werkdagen een offerte voor het adverteren in het tijdschrift of magazine van uw keuze in uw inbox

TIJDSCHRIFTEN/MAGAZINES

Vraag bij MediaOfferte.nl een offerte aan voor het adverteren in het tijdschrift of magazine van uw keuze. Andere vormen van reclameruimte, ook wel bekend als media, inzetten? Dat kan ook. Vraag hieronder een offerte aan en onze adviseurs sturen u binnen no-time een offerte voor de online, offline of out-of-home media die u wilt inzetten.


Hoe meer informatie u hier invult, hoe beter we u kunnen helpen. Benoem bijv. de timing van uw campagne in welke plaats(en) u de campagne wilt voeren, of er nog drukwerk geregeld moet worden en evt. wat uw budget is.

Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend

Vraag uw offerte aan voor adverteren in tijdschriften

Hoe werkt adverteren in tijdschriften?

Tijdschriften

Tijdschriften of magazines kenmerken zich door een periodieke uitgave, bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of eens per kwartaal. De oorsprong van tijdschriften ligt in de papieren uitgave van de titel, maar we zien tegenwoordig ook steeds vaker digitale magazines. Tijdschriften bestaan uit een verzameling van artikelen die gelieerd zijn aan onderwerpen die passen bij de formule van de titel. 


Manieren van adverteren in tijdschriften

Een tijdschrift wordt gefinancierd door een combinatie van losse verkoop, abonnementen en uitingen van adverteerders. Een andere opzet is dat een magazine een ledenuitgave is. Wanneer een titel reclameruimte heeft, dan zijn er verschillende manieren om te adverteren in tijdschriften. Zo zijn er de vaste advertentieformaten (hele pagina, halve pagina etc.), maar kan er ook op de omslagpagina's of cover worden geadverteerd. 


Naast reguliere advertenties kan er in magazines vaak met branded content of advertorials worden geadverteerd. Het is een manier om uw boodschap op een uitgebreidere manier toe te lichten en door middel van tekst en beeld uw doelgroep te activeren. Het wisselt per medium welke mogelijkheden er zijn voor branded content en advertorials. Sommige bladen nemen het schrijven (verplicht) geheel uit handen, zodat de inhoud precies aansluit bij de tone-of-voice van de uitgave. Weer andere bladen hanteren zogenaamde shopping pagina's waar u producten uit kunt laten lichten.

Een hele andere manier van adverteren is het toevoegen van bijsluiters. Dit kan vaak in de vorm van een flyer, maar ook door middel van het zogenaamde sampling. Dit is het bijsluiten van een product, zoals een geurtje of crème in een magazine. Zo zijn er nog tal van mogelijkheden. Meer weten? Vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan voor het adverteren in tijdschriften.


Gebruik van magazines in Nederland

Het printbereik blijft stabiel, aldus de Magazine Media Associatie (MMA). Met tijdschriften wordt 80 procent van de Nederlandse bevolking bereikt. Dit komt neer op circa 11,4 miljoen mensen. Veel van de magazines hebben elke editie een hoog bereik. De top 5 magazines met het grootste print bereik, volgens NOM-onderzoek, zijn Kampioen, Libelle, Donald Duck, LINDA en Vrouw.  

Nederland kent met circa 1.200 betaalde magazines over allerlei verschillende onderwerpen een groot en gesegmenteerd aanbood van tijdschriften. Volgens NOM-cijfers is de totaal betaalde oplage circa 283 miljoen exemplaren.


Soorten tijdschriften 

Mannenbladen, tijdschriften gericht op vrouwen, opiniebladen, tijdschriften voor de jeugd enz. vallen allemaal onder de verzamelnaam 'publiekstijdschriften'. Deze uitgaven hebben gemeen dat ze zich richten op een groot en breed publiek. Naast publieksbladen bestaan er titels gericht op een niche, vaak zijn dit vakbladen, of tijdschriften die in opdracht van een organisatie worden gemaakt.

Het aanbod aan media is groot, wat zijn de juiste keuzes?

De adviseurs van MediaOfferte.nl kennen de hele markt en zorgen daardoor dat u altijd een offerte ontvangt met een scherpe prijs. Misschien zet u naast abrireclame ook nog wel andere media in. Wilt u vrijblijvend een second opinion over uw mediastrategie? Dat kan. Neem eens contact op voor een afspraak. 

Dave Vorstenbosch 

Wat kost adverteren eigenlijk?

Dat hangt samen met verschillende facetten. Enkele punten om rekening mee te houden zijn:

Betaalt u per locatie of per vlak

Bij sommige media bent u verplicht om bij een campagne een gehele locatie in één keer in te kopen. Dit is steeds vaker het geval bij reclame op stations. Bij weer andere media betaalt u per bord en bij weer andere media per vlak. Het is dus belangrijk om dit van tevoren uit te zoeken.

  

Is de prijs inclusief eventueel drukwerk?

U kunt ervoor kiezen om zelf drukwerk aan te leveren, maar er is altijd een mogelijkheid om dit te laten verzorgen. Overigens geldt bij prijsstellingen ook de normale werking van de markt.

Het type adverteerder dat u bent 

Bent u een lokale adverteerder of niet, heeft u misschien een ANBI-status? In sommige gemeenten geldt een cultureel tarief, in andere gemeentes weer niet.  


Gemeentelijke kosten? 

In gemeenten waar geen concessiehouder is, dient er bij bepaalde media tijdig een vergunning te worden aangevraagd voor uw campagne. Vaak betaalt u dan zogenaamde precariobelasting.

Bij MediaOfferte vraagt u een offerte aan voor zowel landelijke dagbladen als regionale dagbladen

Dagbladen

Vraag hier uw offerte aan voor huis-aan-huis-bladen in heel Nederland

Huis-aan-huis-bladen

Bij MediaOfferte vraagt u een offerte aan voor het adverteren op sociale media.

Social media

Vraag een offerte aan voor adverteren op de radio. Zowel voor lokale als landelijke campagnes.

Radio

Vraag hier uw offerte aan voor adverteren op tv

Televisie

Vraag een offerte aan voor adverteren in bushokjes, ook wel abri's genoemd. U kunt ook terecht voor een offerte op losstaande abri frames. Zowel voor landelijke als lokale campagnes.

Abri's / bushokjes

Vraag hier uw offerte aan voor adverteren op billboards. Zowel voor landelijke als lokale campagnes.

Billboards

Vraag hier uw offerte aan voor adverteren op de driehoeksborden langs de weg. Deze vorm van adverteren is zowel landelijk als lokaal in te zetten. 

Driehoeksborden

Vraag hier uw offerte aan voor adverteren op masten langs de snelweg. Zowel digitaal als analoog adverteren is mogelijk.

Snelwegreclame

Vraag hier uw offerte aan voor bioscoopreclame. Bioscoopreclame is zowel lokaal, regionaal als landelijk in te zetten.

Bioscoopreclame

U vraagt bij ons offertes aan voor onder meer de volgende typen media

Vraag een vrijblijvende offerte aan

We denken graag met u mee.

Copyright © 2020. All rights reserved.